Dadeltakken!Een dadeltak is een onmisbaar item in elk landelijk interieur, van licht & Landelijk Riviera Maison stijl tot de sobere stoere Hoffz stijl. Dadeltakken komen rond eind juli / begin augustus vers op de markt. Ze worden in deze tijd, tot ongeveer eind september / begin oktober vers geoogst en groen verkocht. Na enkele dagen tot weken, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur, drogen dadeltakken in tot een mooie diepe blauw/paarsgrijze kleur.

Het fijne aan verse dadeltakken is dat ze flexibel zijn, zo kun je ze in bijna elke gewenste vorm laten indrogen. Bijvoorbeeld mooi hangend over de rand van je favoriete pot, plat in een schaal of hangend aan een trapje. Eenmaal ingedroogd zijn ze stijf en behouden ze de vorm waarin ze zijn gedroogd. Zo hoef je ze alleen zo nu en dan af te drogen en je hebt er jaren plezier van! Er zijn vele verschillende kwaliteiten dadeltakken, van takken met enkele kleine besjes eraan tot grote, zware takken vol met mooie grote bessen. Deze laatste zijn natuurlijk het mooiste, maar ook het moeilijkst vindbaar. Dat een verse tak mooie volle bessen heeft hoeft nog niet te betekenen dat het gedroogd ook de mooiste tak is. Reliving the Past werkt samen met de beste veilingen om te proberen te zorgen voor de mooiste en beste dadeltakken op de markt. Gedurende het vers-seizoen groen te bestellen, daarna alleen nog ingedroogd. Hieronder een aantal tips voor het drogen van dadeltakken en decoratievoorbeelden van gedroogde dadeltakken. Ben je geïnspireerd geraakt? Shop de dadeltakken hier.

Tips voor het drogen van dadeltakken

♡ Hang / leg de tak op een plaats waar je hem droog wilt gaan leggen. Bijvoorbeeld over een kruik of juist plat of tafel. De tak zal door zijn zwaarte de vorm aannemen van de kruik (of het item waar je hem op / over hangt). 

Leg een tak om te drogen niet in de volle zon of boven de verwarming, maar juist liever op een schaduwrijke locatie op kamertemperatuur. 
♡ Probeer tijdens het droogproces ook te vochtige ruimtes als badkamer, keuken of toilet te mijden. Eenmaal ingedroogd kunnen de takken hier wel prima liggen!
Tips voor het mooi houden van gedroogde dadeltakken


Van een gedroogde dadeltak kun je jaren plezier hebben!

♡ Stof de dadeltakken regelmatig af, gebruik hiervoor een droog doekje of plumeau. 
♡ Leg ook gedroogde dadeltakken niet gedurende lange tijd in de volle zon, de besjes kunnen door de zon vaal van kleur worden, wat natuurlijk zonde is.  Voorbeelden decoreren met dadeltakken
Heb je vragen? Neem gerust contact op via facebook, e-mail (info@relivingthepast.nl) of Whatsapp (06-57724864). 


Ons gehele assortiment verse én ingedroogde dadeltakken is te vinden en te bestellen op https://www.relivingthepast.nl/c-4049951/dadeltakken/.


Veel liefs, 

Nikki 

Reacties

Populaire posts